Ons laatste nieuws

De Keersluis in Tholen vol water!

De bouw van het Keermiddel in Tholen is nog in volle gang, maar toch zal de keersluis deze week al vol komen te staan met water. Wij hebben het betonwerk namelijk gereed, wat betekent dat de tijdelijke bouwkuipen kunnen worden verwijderd.

In de zomer van 2015 zijn wij gestart met de bouw van een keersluis in Tholen. Wij zijn begonnen met het aanleggen de dijk en het voorbelasten van de ondergrond. Begin dit jaar zijn we begonnen met het realiseren van de sluis in de kering. Daarvoor hebben wij een tijdelijke doorgang gecreƫerd voor de jachthaven en hebben wij een bouwkuip geslagen om met droge voeten te kunnen werken.

Naast de sluis worden op dit moment het betonwerk van de technische ruimte voor de besturing van de rolbrug en de rolbrug zelf gebouwd. Begin oktober zal de sluis beschikbaar zijn als doorgang naar de haven van Tholen en zal de tijdelijke doorgang komen te vervallen en worden verwijderd.

Rond december gaan wij beginnen aan het afwerken van het dijklichaam. De voorbelasting heeft er dan voor gezorgd dat de dijk voldoende gezet is en er nog  minimale zakkingen in de komende jaren zullen ontstaan. De afbouw werkzaamheden bestaan uit het bekleden van de dijk met stortsteen, klei en gras. Wij voorzien de toegangswegen van asfalt en steenbestrating.

Medio Februari 2017 zal het keermiddel ook voor publiek toegankelijk zijn. Met een druk op de knop zal er dan een mooie brug op je af komen rollen, waarmee je naar de overkant van de kering kunt wandelen.
Hoe dit er uit komt te zien? Klik hier voor enkele sfeerimpressies die gemaakt zijn door onze landschapsarchitect.  

Voor meer informatie kunt u navolgende links volgen:
Waterberging Volkerak-Zoommeer
Projectpagina Tholen