Ons laatste nieuws

Nieuwe baggerkraan in gebruik genomen

Onlangs hebben wij een hagelnieuwe baggerkraan in gebruik genomen. Het is een Volvo EC480E Semi LR waarbij E staat voor efficiency. De 50 tons kraan staat aan boord van ponton Westerschelde. Machinist Cor Pijleman is de trotse machinist van deze fraaie machine.

De machine is met een mechanisch verstelbare onderwagen van de band gerold en daarna bij Beco aangepast. Hij is voorzien van een Tier 4 Final motor met AdBlue en voldoet aan de allernieuwste emissievereisten. Bovendien wordt brandstof bespaard door de hydrauliek elektronisch aan te sturen met een ECO-modus. 
Met een bereik van 13,5 meter, mechanisch/hydraulisch verstelbare onderwagen en hydraulisch in hoogte verstelbare cabine is de machine multifunctioneel gemaakt voor de werkzaamheden voor kust- en oeverwerken. Het speciaal voor deze werkzaamheden gemaakte GPS systeem maakt precies werken onder water een stuk effectiever.

Na een zeer productief leven is onze oude Volvo EC460 met pensioen gestuurd en vervangen door dit hagelnieuwe exemplaar. Het eerste project waar de Volvo wordt ingezet is bij het vernieuwen Maaskade op het Noordereiland in Rotterdam. Een project waar de stille en schone kraan uitstekend tot zijn recht komt!