Onze projecten

Koole Jetty 11

Opdrachtgever: Havenbedrijf Rotterdam N.V.

In opdracht van Havenbedrijf Rotterdam N.V. hebben wij een nieuwe Jetty (binnenvaartsteiger) gebouwd in de 2e Petroleumhaven te Rotterdam.  In een tijdsbestek van ca. 7 maanden is het project opgeleverd en heeft de klant (Koole Tankstorage Minerals, KTM) de nieuwe steiger in gebruik genomen.  

Projectdoel

De bouw van Jetty 11 komt voort uit het plan van KTM om de steigers en kades te optimaliseren. Na het vergroten van ligplaatsen en aanleggen van een nieuwe kade, is de uitbreiding van de overslagvoorziening in beeld gekomen. De nieuwe Jetty biedt plaats aan schepen met afmetingen van 135,00 meter lang en 22,80 meter breed.  

Realisatie Jetty 11

Na gunning van het project en een periode van voorbereiden, zijn de eerste werkzaamheden in april van start gegaan. In onderstaande lijst zijn de hoofdfacetten van het werk in cijfers weergegeven.   Ten behoeve van de bouw van de Jetty hebben we:
  • ruim 80 meter verankerde damwand aangebracht;
  • 64 buispalen met een variërende diameter van 610 tot 1420mm en lengte tot 32 meter gerealiseerd in de water- en landbodem;
  • ca. 5400 m3 bodem gebaggerd;
  • meer dan 2000 m2 bodembescherming (zinkstukken) aangebracht;
  • 11 steigerdek elementen van ca. 50 ton geprefabriceerd en aangebracht;
  • 14 stalen remmingsecties van 21 meter en een gewicht tot 33 ton geprefabriceerd en aangebracht;
  • 4 Marine Loading Arms aangebracht.
Na een vlotte uitvoeringsperiode heeft KTM de steiger in oktober 2019 in gebruik genomen ten behoeve van de overslag van minerale olieproducten van schepen naar de opslaglocatie en vice versa. Middels de realisatie van Jetty 11 hebben we een bijdrage mogen leveren aan de optimalisatie van het waterfront van KTM.